Гердани со охеклани дрвени топчиња - Bebe Sling


Гердани со охеклани дрвени топчиња

Гердани со дрвени топчиња охеклани со памучен конец, во живи бои кои ќе го привлечат вниманието на бебето додека цица или пие од флашичка, а сигурно дека ќе биде и најомилената играчка додека е во раце или во марама/ носилка!

Изработени се од природни материјали - дрвени топчиња премачкани со кокосово масло и 100% памучен конец.

Различните бои  го привлекуваат вниманието на бебето, а различните текстури го стимулираат да ги испитува и да си игра со топчињата.

Бебињата некаде од 3 месеци почнуваат да ги истражуваат работите што се во нивен дофат, а кога е во мајчината прегратка најчесто тоа е нејзината  коса, нос, ланче и сл.  Тоа е често незгодно, во некои случаи и  небезбедно.

Со герданот тоа се одбегнува.

Се врзува со чвор, така што е безбеден за играње и гризење.

Истовремено е и украс, парче накит за мајката да се чувствува убаво. Се прави да биде различна должина, па ќе одговара за сите блузи или маички со различно деколте.

Одржување: Се пере рачно, сушете на рамна подлога. Не ги оставајте да киснат долго време во вода.

26/02/2015 16:20